Lugares del mundo

Wat staat er achter Benin?

Cotonou (French pronunciation: ​[kɔtɔnu]; Fon: Kútɔ̀nú), is the largest city and economic centre of Benin.

Waar ligt het land Benin?

Benin is een kleiner land in West-Afrika, ingeklemd tussen Nigeria in het oosten, Togo in het westen en Burkina Faso en Niger in het noorden. Het land is in de noord-zuidrichting uitgerekt, de kustlijn aan de Golf van Guinea beslaat slechts 120 kilometer, maar het land meet ruim 650 kilometer van noord naar zuid.20 jun. 2021

Is Benin gevaarlijk?

Er zijn veiligheidsrisico's in de rode gebieden. Nederland heeft Benin door het coronavirus aangewezen als hoogrisicogebied. Er gelden inreismaatregelen. U moet een negatieve PCR-test laten zien die bij vertrek niet ouder mag zijn dan 72 uur en in het land van vertrek is afgenomen.19 jan. 2022

Wat betekent Benin?

Benin is een Spaanse jongensnaam en betekent "de gezegende".

Wat is de hoofdstad van Benin?

Benin, officieel de Republiek Benin, is een land in Afrika. De officiële hoofdstad is Porto-Novo, maar de economische hoofdstad en tevens grootste stad van Benin is Cotonou. Benin grenst in het westen aan Togo, in het noordwesten aan Burkina Faso, in het noordoosten aan Niger in het oosten aan Nigeria.

Related questions

Related

Is Benin een veilig land?

Benin is een land in West-Afrika waarvan Porto-Novo de hoofdstad is. De grootste stad van het land Cotonou is echter niet de hoofdstad. ... Hoewel Benin een redelijk veilig land is om doorheen te reizen, moet je wel met enkele zaken rekening houden.

Related

Waar ligt Nigeria op de kaart?

Nigeria, officieel de Federale Republiek Nigeria, is een land in het westen van Afrika. Het ligt aan de Zuid-Atlantische Oceaan (Golf van Guinee). De buurlanden zijn Benin, Niger, Tsjaad en Kameroen. Sinds 12 december 1991 is Abuja de hoofdstad.

Related

Wat is de hoofdstad van Togo?

Tegenwoordig is Togo een presidentiële republiek. Het land heeft zo'n 7,9 miljoen inwoners (2018) waarvan bijna 1,8 miljoen wonen in hoofdstad Lomé. In het land wonen meer dan 30 etnische groepen, waaronder de Ewe, Kabre en Mina.

Related

Is Niger veilig?

In Niger is gewelddadige criminaliteit. Houd rekening met gewapende berovingen en overvallen, ook op de grote hoofdwegen door het hele land. In de hoofdstad Niamey komt relatief weinig criminaliteit voor. Houd daar wel rekening met berovingen en zakkenrollerij.31 dec. 2021

Related

Hoe veilig is Togo?

In Togo zijn er geen bepaalde gebieden die je echt moet ontwijken. Er wordt wel geadviseerd om in het hele land op je hoede te zijn en er wordt ontraden om na zonsondergang te reizen. In de hoofdstad Lomé is de kans op berovingen het grootst.

Related

Hoe heet iemand uit?

Inwonersnaam of demoniem (in Oudgrieks, δῆμος ("dēmos") = volk and ὄνομα ("onoma") = naam) is een woord dat de naam van de inwoners van een land, stad, provincie of andere geografische plaatsaanduidingen aangeeft. Vaak wordt dit door middel van een achtervoegsel gedaan.

Related

Hoe noem je iemand uit Cyprus?

De hoofdstad Nicosia is de grootste stad van Cyprus met circa 250.000 inwoners. De inwoners van Cyprus worden Cyprioten genoemd. Je hebt Turkse Cyprioten en Griekse Cyprioten ...

Related

What is the name of the current Oba in Benin?

  • Oba of Benin. Ewuare II (born October 20, 1953) was crowned the Oba of Benin on 20 October 2016. He is the 40th Oba, a title created for the Head of State (Emperor) of the Benin Empire at some time between 1180 and 1300. Eheneden Erediauwa as he was known before becoming Oba of Benin attended Edo College in Benin from 1965 to 1967 and ...

Related

What is Benin City famous for?

  • Benin City has long been famous for its “bronzes”—actually brass work, some of which is said to date from the 13th century—and for its ivory and wood carvings. Its museum (1960) has a notable collection of some of the kingdom’s early pieces.

Related

What is Cotonou known for?

  • 1979: 320,348 (census count)
  • 1992: 536,827 (census count)
  • 2002: 665,100 (census count)
  • 2013: 679,012 (census count)
  • 2017: 2,401,067 (census count)

Related

Is Benin a developed country?

  • The Benin Kingdom was "one of the oldest and most developed states in the coastal hinterland of West Africa ". It was formed around the 11th century AD, and lasted until it was annexed by the British Empire in 1897.