Lugares del mundo

Waar ligt Korcula?

Hoe kom ik op Korcula?

Vanuit Split & Dubrovnik varen er elke dag meerde veerboten en catamarans naar het eiland Korcula. Vanuit Dubrovnik doe je hier 2 uur over en vanuit Split 2,5. Vanaf de eilanden Hvar en Mljet is het ook mogelijk om een directe veerboot naar Korcula te nemen.

Hoe kom je in Hvar?

Hoe kom je op Hvar? Om op Hvar te komen, moet je eerst naar Split reizen. Vanuit Nederland kan je hier direct op vliegen maar als je een rondreis door Kroatië maakt, dan is de kans ook groot dat je hier langs komt. Vanuit de haven van Split vertrekken iedere dag vele boten naar Hvar.

Heb je op Hvar een auto nodig?

Zonder auto heb je iets meer mogelijkheden om te reizen over het water (met de catamaran). Je kan met de auto op de boot van Split naar Hvar. Je kan vanaf Hvar echter niet met de auto op de boot door naar Dubrovnik (zonder auto is die optie er wel). ... Tussen juni en september varen de boten frequenter.

Is Hvar duur?

Is Hvar een duur eiland? De gemiddelde prijzen in Hvar zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Hvar moet je er 1.39 keer meer voor betalen dan in Nederland. ... Prijs per nacht in een luxe hotel in Hvar is ongeveer 421 EUR (2,700 HRK).

Related questions

Related

Hoe vlieg je naar Hvar?

Dichtstbijzijnde luchthavens Hvar

Het vliegveld dat het dichtst bij Hvar ligt, is dat van Split. De luchthaven van Split ligt op 76 kilometer van Hvar, ongeveer twee uur rijden met de auto (inclusief overtocht met de ferry).
29 sep. 2016

Related

Hoe lang is het varen van Split naar Hvar?

Ferry van Split – Stari Grad (Hvar)

Met de veerboot van Split naar Stari Grad (Hvar)? Dat kan eenvoudig met Jadrolinija. De overtocht duurt ongeveer 2 uur en 00 minuten.

Related

Hoe verplaatsen op Hvar?

how to get there

Vanuit Nederland vertrekken er in de zomermaanden dagelijks vluchten naar Split. Om van Split naar het eiland Hvar te komen moet je eerst naar de haven van Split. Dit kan met de shuttlebus, in 30 minuten brengt deze bus je van het vliegveld naar de haven van Split.

Related

Wat kost een biertje in Split?

Uitgaan in Split

Op internet kun je wellicht voorbeelden vinden van de prijzen, over het algemeen kun je rekenen op ongeveer 2-4 euro voor een halve liter bier, 2-3 liter voor een wijntje (is hier vaak duurder dan bier) en 5-10 euro voor een cocktail.

Related

Is Split duur?

De prijzen in Kroatië verschillen erg per regio. Zo zijn de toeristische bestemmingen zoals Rovinj en Split over het algemeen wat duurder dan kleinere dorpen. En natuurlijk is het goedkoper om buiten het hoogseizoen naar Kroatië te reizen. Voornamelijk de entreeprijzen voor nationale parken liggen dan een stuk lager.22 jan. 2019