Lugares del mundo

Hoe eet je cantuccini?

Hoe eet je cantuccini?

Cantucci heten ze, kleintjes worden cantuccini genoemd. Samen met een glas Vin Santo (zoete dessertwijn) vormen ze voor veel Italianen de perfecte finale van de maaltijd. Het is de bedoeling dat je het koekje doopt in de wijn en dan langzaam in je mond uiteen laat vallen. Ideaal als afsluiting van je Valentijnsdiner!3 apr. 2017

Welke likeur bij cantuccini?

Amandel biscotti of Cantuccini zijn een kersttraditie in Italië en een lekkernij die overal bij past. Je kan ze in likeur dopen of in Vin Santo, maar ook in warme chocola op een koude winterdag.21 dec. 2010

Hoe drink je Vin Santo?

De vino Santo afgekort als vinsanto is een zoete dessert wijn die typisch is voor Toscane, ze wordt meestal geserveerd met de cantuccini koekjes en je vindt ze in praktisch elk restaurant terug. De bedoeling is dat je de koekjes onderdompelt in de wijn.31 dec. 2013

Welke wijn bij cantuccini?

Vin Santo “Il Santo” Een dessert wijn welke gedronken wordt met de beroemde “cantuccini” koekjes. Deze wijn kun je ook prima drinken bij andere desserts.

Related questions

Related

Wat eet je bij Vin Santo?

Wat is daar nog meer lekker bij? Chocolade- en koffiedesserts, harde kaas (Pecorino) , amandeltaart, appeltaart, gekonfijt fruit, oude nagel- en komijnekaas. En natuurlijk de Cantuccini-koekjes die je traditioneel na de maaltijd in de Vin Santo doopt.16 dec. 2015

Related

Wat is Cantucci e Vin Santo?

Vin santo, vinsanto of vino santo (letterlijk heilige wijn vanwege het vroeger gebruik als miswijn) is een Toscaanse dessertwijn die wordt gemaakt van ingedroogde druiven. ... Vin santo wordt in Toscane geregeld tezamen met cantuccini als dessert geserveerd.

Related

Hoe lang blijft Vin Santo goed?

Zoete dessertwijnen

Dit kan variëren van een week tot zelfs 3 maanden. Dit laatste geldt voor oxidatieve dessertwijnen, denk aan een Vin Santo. Zij hebben een lange rijping op het domein gehad in kleine eiken vaten. Ze hebben een ongelooflijk lang bewaarpotentieel en kunnen dus ook lang bewaren eens de fles geopend is.

Related

Hoe smaakt Vin Santo?

Vin Santo Castelgreve, Toscane, Italië

Het bouquet is vol en complex met de geur rozijnen in combinatie met de aroma's van abrikozen, vijgen, gedroogd fruit en licht houtig. De smaak is vol en warm, licht zoet, zijdeachtig en geeft een geweldig heerlijk warme afdronk.

Related

Hoe lang is Vin Santo houdbaar?

Vin Santo heeft een goed bewaarpotentieel en kan zeker 10 jaar of langer in uw eigen wijnkelder bewaard worden.

Related

What is kantun Chi?

  • KANTUN CHI is an exotic and relaxing paradise situated in the jungle of the Riviera Maya, this ecopark captivates its visitors with its impressive cenotes ( water-caves) and the soft whisper of its flora.

Related

What to do in kantun Chi?

  • ecological park of caves and cenotes Ecopark Kantun Chi is an ecological park with five amazing cenotes and a wonderful underground river located in Riviera Maya, Mexico. Enjoy an unparalleled experience wrapping all your senses when exploring its majestic crystalline waters.